Web design for Mantis Greek Spirits Collection / Tsipouro Kalaitzi. The site builds a strong online presence for tsipouro. Tsipouro Kalaitzi is distilled with the help of steam, inside copper alembic stills. The fermented grapes are slowly and patiently refined at controlled, low temperatures, in an eight disc fractional distillation column.
This extraordinary tsipouro is twice distilled, resulting in an exceptionally pure product, one where the aromas of the varietal make-up can fully develop their uniqueness.
Every year, the first distillation is completed by the end of November. The second is the most important, as it ensures the incredible quality of Tsipouro Kalaitzi, finishing by late March. We only keep what is most pure – it΄s very heart. The result is a sophisticated, high-quality and fragrant spirit that celebrates the individual aromas of the grape varieties. Smooth and elegant. Authentic and clean.
Το Τσίπουρο Καλαϊτζή προκύπτει έπειτα από δύο αποστάξεις, καθώς έτσι εξασφαλίζεται η καθαρότητα του τελικού προϊόντος. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποιοτικό, εκλεπτυσμένο αρωματικό απόσταγμα, που διατηρεί ποικιλιακά αρώματα του σταφυλιού, μαλακό και φινετσάτο, αυθεντικό και καθαρό. Εδώ και έναν αιώνα, η τέχνη και τα μυστικά της παρασκευής παραδοσιακού τσίπουρου με χάλκινους άμβυκες συνοδεύουν την ιστορία της οικογένειας Κρομμύδα σε ένα μεθυστικό ταξίδι που χάρισε σε χιλιάδες όμορφες στιγμές την απαράμιλλη γεύση ενός μοναδικού, αυθεντικού τσίπουρου.
Για την ιστορία. Tο 1947, ο Χαράλαμπος Κρομμύδας -ή “Καλαϊτζής” (γανωματής), όπως τον φώναζαν λόγω του επαγγέλματός του- μετοίκησε με την οικογένειά του, από τα ορεινά χωριά της Μουργκάνας θεσπρωτίας, στο χωριό Βασιλική, στα Τρίκαλα θεσσαλίας.
Εκεί συνέχισε να φτιάχνει το καλύτερο τσίπουρο στην περιοχή, που έγινε γνωστό και ως το τσίπουρο του Καλαϊτζή.