KALESMA Premium Cherry Liqueur

KALESMA® – Το νέο Premium Liqueur Cherry της ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ!

Στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου, στους πρόποδες του όρους Όλυμπος που φτάνει περίπου τα 1.000 μέτρα, ευδοκιμούν αυτοφυείς βυσσινιές και κερασιές, που είναι οι καλύτερες σε όλο το Αιγαίο. Κάθε χρόνο, το Μάιο και τον Ιούνιο, τα βύσσινα και τα κεράσια τους συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι και περνάνε από αυστηρούς ελέγχους, ώστε να προμηθευόμαστε μόνο τους ποιοτικότερους καρπούς, από σταθερά συνεργαζόμενους παραγωγούς. Από τη δεκαετία του ’70 και για αρκετά χρόνια, η ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ παρήγαγε με συνέπεια εξαιρετικά λικέρ, όπως cherry, triple sec, μπανάνα, μέντα κ.α. Έτσι, σήμερα, η 4η γενιά ποτοποιών της οικογένειας ΣΑΜΑΡΑ, προχώρησε στην παραγωγή του KALESMA® Premium Liqueur Cherry 24% alc./vol., με προέλευση τη Λέσβο. Η ιδέα για αυτό το νέο προϊόν βασίστηκε στην αναβίωση των παλιών, αυθεντικών λικέρ που έφτιαχναν με αγάπη και μεράκι οι παλιές νοικοκυρές της Μυτιλήνης: του λικέρ cherry που προσέφεραν με υπερηφάνεια και καμάρι ως κέρασμα στα καλέσματά τους, ειδικά στην πρώτη γιορτή του χειμώνα, του Αγίου Δημητρίου. Βύσσινα και κεράσια εκχυλίζονται σε καθαρή αλκοόλη γεωργικής προέλευσης, μαζί με επιλεγμένα μπαχαρικά της Ανατολής (κανέλα, γαρύφαλλο, καρυδάκι κ.α.), σε συνδυασμό με σιρόπι ζάχαρης, επιδιώκοντας το σχεδιασμό ενός μοδάτου λικέρ με μια retro ματιά. Η ονομασία KALESMA® προέρχεται από την ελληνική λέξη «κάλεσμα» που εμπεριέχει μέσα της την αυθεντικότητα της ελληνικής φιλοξενίας. Εμφιαλώνεται σε αριθμημένες φιάλες των 500ml (αρίθμηση και χρονιά παραγωγής σε διακριτικό αυτοκόλλητο πάνω στην φιάλη) σε κουτί και φιάλη πολυτελείας, με ξύλινο κεφαλοφόρο πώμα με ρυθμιστή ροής, και διατίθεται σε κιβώτιο των 6 φιαλών στα κουτιά τους. Ζεστό και ισορροπημένο, με εντυπωσιακή μύτη και στρογγυλό σώμα, το KALESMA® χαρακτηρίζεται από τα αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου που κυριαρχούν, αλλά και από την επίγευσή του, που εκπλήσσει ευχάριστα. Το KALESMA® μπορεί να σερβιριστεί ως κέρασμα στην αρχή ενός δείπνου, μα και στο τέλος του, παρέα με ένα γλυκό ή με μαύρη σοκολάτα. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για υπέροχα cocktails, όπως με prosecco ή με brut σαμπάνια.

KALESMA® – The new Premium Cherry Liqueur by SAMARA DISTILLERY S.A.!

In the mountainous town Agiasos of Lesvos, at the foot of Mount Olympus with an altitude up to 1.000 meters, grow native sour cherry and cherry trees, which are the best in the Aegean. Every year, in May and June, their sour cherries and cherries are carefully hand-picked and undergo rigorous controls, so that we only get the highest quality fruits from regular cooperating producers. Since the ’70s and for several years, SAMARA DISTILLERY S.A. has consistently produced excellent liqueurs, such as cherry, triple sec, banana, mint, etc. Thus, today, the 4th generation of the SAMARA family distillers, proceeded to the production of KALESMA® Premium Cherry Liqueur 24% alc./vol., originating from Lesvos. The idea for this new product was based on the revival of the old, authentic liqueurs made with love and passion by the old housewives of Mytilene: the cherry liqueur that they offered with proud and joy as a treat to their guests, especially on the winter’s first holy day of Saint Dimitrios. Sour cherries and cherries are extracted in pure alcohol of agricultural origin, along with selected oriental spices (cinnamon, clove, walnut, etc.), combined with sugar syrup, seeking to create a fashionable liqueur with a retro look. The name KALESMA® comes from the Greek word “κάλεσμα” (invitation) that embodies the authenticity of Greek hospitality. It is bottled in numbered bottles of 500ml (the numbering and year of production are on a discreet label on the bottle), each in a box and a luxury bottle, with a wooden bottle cap and a flow regulator. It is available in a case of 6 bottles, each one in its own box. Warm and balanced, with an impressive nose and a round body, KALESMA® is characterized by the cinnamon and clove aromas that dominate, but also by its pleasantly surprising aftertaste. KALESMA® can be served as a treat at the beginning of a dinner, but also at the end, along with a sweet or dark chocolate. It can also be the basis for great cocktails, paired with prosecco or brut champagne.